Συνταξιούχος από τα 30 σου; Γιατί όχι;

Ξεκίνησε από Gearloose, Οκτ 22, 2015, 03:50 μμ

« προηγούμενο - επόμενο »

Gearloose

Οκτ 22, 2015, 03:50 μμ Τελευταία τροποποίηση: Μαι 04, 2019, 07:45 μμ από Gearloose
Έχεις ποτέ σκεφτεί για την σύνταξη σου; Συνήθως οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται αυτό όταν είναι νέοι με αποτέλεσμα όταν τελικά βγουν στην σύνταξη, εξαρτιόνται αποκλειστικά από τα χρήματα που θα λαμβάνουν από το κράτος.

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που προσέχουν όταν είναι νέοι, μαζεύουν τα χρήματα τους δηλαδή, ώστε στα 60 τους που θα βγουν στην σύνταξη, να έχουν κάτι στην άκρη. Ωστόσο είναι και μια νέα γενιά ανθρώπων, οι οποίοι φροντίζουν να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν, για να μπορέσουν να βγουν στην σύνταξη στα 30 ή στα 40 τους.

Παλεύουν να έχουν σταματήσει να εργάζονται μέχρι τα 40 τους (max), ώστε να μπορέσουν να ζήσουν μια άνετη και ελεύθερη ζωή.

Πρόκειται για το κίνημα "Fire" (Financial Independence, Retire Early), το οποίο ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα εξαπλώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το κίνημα αυτό απευθύνεται στους 20άρηδες και 30άρηδες, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να περιμένουν μέχρι τα 60 τους σε ένα γραφείο ή ένα πόστο σε κάποια βιομηχανία, για να είναι αργότερα ελεύθεροι και να κάνουν ότι τους αρέσει. Φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν και μεγαλύτερες ηλικίες.

Αντί αυτού, κάνουν τρομερή οικονομία και μαζεύουν από όπου μπορούν, ώστε να φτάσουν το επιθυμητό ποσό τους (υπολογίζεται 25 φορές το ετήσιο εισόδημα) και να σταματήσουν να εργάζονται.


Ας δούμε και λίγο την πραγματικότητα. Συνήθως πιάνεις δουλειά όταν τελειώσεις το στρατιωτικό σου, δηλαδή γύρω στα 20-22 χρ.


Από εκεί δεν έχεις και πολλά να κάνεις. Απλώς ζεις για να δουλεύεις (και να απολαμβάνεις την ζωή τις ημέρες που έχεις άδεια, ρεπό ή είναι αργία). Έτσι από την ηλικία των 20 ως την ηλικία των 60, τα καλύτερα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, τα περνάς δουλεύοντας, με ελάχιστες ημέρες άδειας, ώστε να κάνεις αυτό που θες.

Το κίνημα λοιπόν αυτό, αντί να εργάζεται μέχρι τα 60 του (60 μέσος όρος, αφού άλλοι τελειώνουν νωρίτερα, άλλοι μερικά χρόνια αργότερα), εργάζεται μέχρι τα 30 ή 40 του.

Οι άνθρωποι αυτοί, δουλεύουν και σκέφτονται με τον ίδιο ρυθμό που εργάζονται τα μυρμήγκια κάθε καλοκαίρι. Μαζεύουν στην κυριολεξία πάντα, δεν χαλάνε πουθενά, πλην των βασικών αγαθών και όταν φτάσουν στην επιθυμητή ηλικία, προσπαθούν με κάποιον τρόπο να απολυθούν από την εταιρία όπου δουλεύουν, ώστε να πάρουν την αποζημίωση και να έχουν έτσι επιπλέον χρήματα, είτε απλώς παραιτούνται. Αυτοί ονομάζονται και "escapist".

Σε αυτό το site θα προσθέσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αύξηση του εισοδήματος μας (νόμιμα). Έτσι θα μας απασχολήσουν τα κρυπτονομίσματα, το drop-shipping, η μέθοδος των affiliate links και ότι άλλο σχετικό.